Beograd i Srbija su zauvek promenjeni zbog nenadoknadivog gubitka a brutalni zločinački pucnji u nedužne su trajno ranili duše svih stanovnika.

Na osnovu svojih pravnih i etičkih obaveza, na osnovu svojih profesionalnih odgovornosti, na osnovu časti, poštenja i lične i profesionalne hrabrosti, u interesu građana, društva i struke, a radi zaštite i očuvanja najviših pravnih i društvenih vrednosti, pravosuđa i institucija – advokati Srbije i Beograda su dužni da otvoreno (pro)govore o onome što se danas čini očiglednim: Društvo je zakazalo.

Zakazali su svi oni koji su se, nestručni, prihvatali poslova kojima nisu dorasli, svi oni koji su žustro grabili isključivo ka svojim funkcijama umesto ka svojim zaduženjima, oni kojima su politički i stranački nalozi bili važniji od profesionalnih i ličnih, oni koji su se dodvoravali šefovima umesto da budu u službi građana. Svi oni koji su se bespravno i nelegalno bogatili i oni koji su im to, ćutke, dopuštali. Zakazali su oni koji su neetički i nezakonito izveštavali i svi oni koji su neprihvatljive vrednosti i standarde favorizovali i plasirali. Zakazali su oni koji svesno nisu osetljive štitili i oni koji su tuđe patnje i muke neosetljivo ignorisali. Zakazali su svi oni koji nisu ispravno hapsili, optuživali, branili, oni koji nisu blagovremeno i pravedno sudili, oni koji su to podržavali; oni koji su nevaljane zakone predlagali i oni koji su takve zakone usvajali.

Zakazali su, najviše, svi oni koji su mrzeli i tu mržnju i strah širili.

Advokat Nevena Fürst, Beograd

Ostavite odgovor:

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *