Poštovane koleginice i kolege,

Takođe i Čedo, Zlato, Miki i ne sećam se još imena pripadnika. Dođe trenutak kada i najizdržljiviji konj mora da mlatne repom i izmesti muve iz svog vidnog polja. One jesu bezopasne, ali dosađuju i skreću fokus sa bitnih stvari.

Ja sam uložio napore da sa Vama komuniciram normalno, postalo je jasno da to neće ići. Što sam ja normalniji, Vi ste ekstremniji i više fanatično rešeni da mi naudite. Nekada ste to radili jednom mesečno, ali stvarno ne želim tempo od svakih par dana da trpim. OK idite svojim putem i tom agendom da je Željko Simić glavni problem, dokazujte je onima koji (poput Vas) ne vole da čitaju i time se hvale, jer jedino njima i možete podvaliti da je belo crno i dobro zlo. Pazite samo da se ne blamirate kada (zbog ne-čitanja) kao svoje predloge iznosite tuđe i to od pre nekoliko godina. Nikada nisam komentarisao nešto što nisam proćitao, ali eto kolega Čeda javno kaže da veći deo od nekoliko hiljada strana koje sam mu poslao (a sam je tražio) nije pročitao, ali on zna i ima stav da ja ne valjam. Taj „Stav“ mu se javio preko noći – iznenadno – zapamtite ovo jer ima još „preko noći“ momenata.

Sistem je ko god nije naš, on je neprijatelj! Zato je „sekta“ najbolji termin. Tako je i čestiti kolega Dobrica (sa kojim se nakada slažem, nekada ne, ali ga poštujem) izvrgnut ruglu kada je napustio mesto u organizaciji protesta 2019. Tako je spontan susret u kafiću pored suda (sa isforsiranom fotografijom) predstavljen kao zavera i neko dogovaranje nečega. Od svih lokala u Beogradu, sešće zavernici tamo gde prolazi 50 kolega u minuti. To su „argumenti“ i posle takvih „argumenata“ se pređe na uporno ponavljanje, po sistemu Gebelsa da 1000 puta ponovljena laž postaje istina.

Vi „kolege“ koji to radite niste hrabri. To je nešto drugo. Kada sam napao SNS za vreme Protesta Advokata 2014 Vas nije bilo nigde. Kada sam izlazio na govornice Skupština AK i tražio da se radi i sprovode neke dobre stvari (zamerajući se sa rukovodstvima u vrhuncu snage) ni tada Vas nije bilo, kada sam godinu dana pre notara govorio oko problema sa notarima niko nije hteo da čuje. Pojavili ste se pred jedne izbore u AK i to baš odjednom svi VI. Ajde može biti da je slučajno. Sa kojim namerama, sve više postaje jasno. To ću objasniti na kraju.

Vi podržavate kolegu Gajića i to je Vaše pravo. Međutim, kolega Gajić je javno i više puta izjavio da je za cepanje AKB i matičnih komora. Rekao je različiti smo svetovi i bolje da se razdvojimo? Ko je tu sada koji svet i koliko tih svetova ima nisam razumeo. Kolega Gajić je naveo argument da je tako u Atini. Moj argument je oduvek (a ta priča traje već 4 godine) da Advokati u Atini nemaju državu i stranke za glavnog neprijatelja. MI u Srbiji imamo i to je suština svega što se događa. Gajiću se ne zamera što je bio u nekoliko (6/7) stranaka i visoki funkcioner istih, a meni se zameraju dve stranke i to jedna kao klincu SSJ i druga SNS, kao obmanutom da će se raditi na promenama u pravosuđu (posle katastrofe i „reforme“ koju je pokrenuo DS), a sa kojom sam raskrstio kada je napala Advokaturu u Protestu Advokata 2014. godine.

Kolega Gajić (čije izjave i linkove Zlata redovno prenosi na sve grupe … pa i onaj gde kaže da je samo 150 Advokata hrabro, vredno i savesno jer su potpisali nešto … uzgred i moja dva kuma potpisala … a ostali su šta?) je bio i deo grupe PREDSEDNIČKIH KANDIDATA koji su se dogovarali oko izbora u AKB (Ninić – grupa Pobeda tada, Tintor – OAD tj. grupa Pobeda sada /mrzeli se pa se zavoleli/, Zora i Gajić).

U naporima za jedinstvene izbore, koje nije htelo da održi tadašnje rukovodstvo AKB (Šoškićev UO), kolega Gajić se (preko noći) udaljio od stanovišta ove grupe kandidata i došlo je do odvojenih izbora. Ni tada nije niko hteo da me posluša da se isti dan 10.06. (na istom mestu u sali pored ui SC) zakažu i alternativni izbori, pa ako rukovodstvo ne održi, da se održe ti alternativni tog istog dana i na istom mestu. To sam izneo za govornicom u Domu sindikata i bilo mi je jasno da je „mnogo pametna“ odluka već negde doneta. Umesto toga, opredelio se datum 13.05. i napravila se nova peripetija u AKB i dupli izbori. Kontinuirano i na svoju štetu sam tražio jedinstvene izbore itd. Dakle, što više neki upirasmo da se nađe modus da se ratovi okončaju, jači beše oni koji su želeli da ih nastave … zašto???

Zato što SVIM političkim opcijama (i vlasti i opoziciji) odgovaraju PODELJENE KOMORE po bilo kojim parametrima i sve je poželjno (po bliskosti strankama, po relaciji OAD/samostalni advokati ili mladi/stariji … sve dok se Advokati svađaju njima je super). Konačan cilj je da se matične Komore cepaju, pa da svaki Žika i Mika koji skupi 200 advokata može da ima svoju Komoricu … a da UTICAJ ADVOKATURE bude na nivou uticaja komarca na tok Dunava! Što više svađe, što više iscepkanih komorica, to bolje da se osakati Advokatura?

ZATO je svako ko je za JEDINSTVO ADVOKATURE I KOMORA i rešavanje problema i rada/nerada unutar komora glavni neprijatelj! Zato je na izborima poslednjim u AKB jedini koji je izbačen tj. nadglasan pogodite ko (Željko Simić sa 333 poštena glasa – bez pozivanja, bez broja od 1 do 13) itd. To tako ide kada „stranački princip“ uđe u advokaturu i kada neko ima armiju iza sebe. Stranački sistem je ušao i tu je. Ostaće i ja znam da zato nemam velikih šansi, osim ako se Advokati probude i ako od nas npr. 5000 u AKB dođe na izbore 2500, pa ovih ukupno 1000 svrstanih uz neku „frakciju“ budu u manjini. I tu sam predlagao drugačije opcije glasanja i način da se zaštiti od zloupotreba (ko želi naći će dopise i pročitati … ima ih i na OSI objavljenih).

Ja nikada neću biti za cepanje bilo koje matične AK i naravno moje matične AKB i uvek ću biti za to da postoji AKS, a ne da se ide na „feudalni sistem“, u kome komore pregovaraju na koji način sarađuju … jer NIKADA neću biti za SLABU ADVOKATURU, već za oporavak i snaženje Advokature.

Zato smetam i jedinima i drugima, jer njihova je agenda ista, samo žele da se rotiraju. Sve je isto kao u državi … više nego što možemo i da zamislimo … šta je sa pričom „Đilas lopov“? Da li je ijedan postupak pokrenut protiv njega? Navodno svi znaju, postoje dokazi, pa gde je bar jedna krivična prijava? Zato je on „glavni kandidat“ da se pobedi pozicija. Kada god mu rejting malo padne, stiže novi napad na njega da ga oporavi kao „najbolji izbor opozicije“ na izborima na kojima će se izaći ili van izbora ako stvar krene u tom pravcu. Imaju opcije oni za sve, a AV će u svakoj biti procesuiran jednako kao i Đilas … neće biti procesuiran.
Dakle, opet će da bude kao onda kada smo mnogi mislili da gore od DS nema šansi da bude, pa nam dokazaše da ima šansi? I tako se Kurta i Murta spremili da se vrte u krug. I hoće ako misleći ljudi, koji vide ovo, NE RAZBIJU TOČAK. Preslikano je ovo i na Majku Advokaturu. Na nivou države smo nemoćni, ali bar u našoj kući, našim AK, našoj AKS imamo šansi da bude drugačije. DA NJIMA UPRAVLJAJU ADVOKATI lišeni svakog uticaja spoljnih faktora i stvarnih neprijatelja Advokature.

Deo cele strategije je i da se napadima i vređanjima, svađama i podmetanjima, šikaniranjem targetiranih kolega svima koji bi se MOŽDA KANDIDOVALI OGADI TA IDEJA i da se uplaše BLATA koje im sledi, kao i da razmišljaju što da se prljam, valjda će se rešiti, neko će već poboljšati stvar. Neće drage kolege. Vrteće se u krug besomučno i to im je plan. Oni plan imaju, a MI imamo samo pojedince koji nisu povezani i organizovani koji su tome spremni da se suprotstave. Ponosan sam što sam jedan od njih.

Eto sada neka svako malo prouči, promisli i sam zaključi da li su ovo nebuloze jednog manijaka koji samo želi vlast u Komori po svaku cenu (kako me predstavljaju) ili osnovana razmišljanja oko naše realnosti koju posmatramo godinama. Naravno, neposredno nam je pred očima nešto drugo, sitne stvari (napadi, svađe, razdori, trovanje i loša energija namerno kreirana među Advokatima), ali pozadina je ono o čemu govorim.

Čvrsto sam rešio da se bavim isključivo PAMETNIM STVARIMA! Posledično, pojedincima i pripadnicima „sekti“ svih vrsta se neću baviti. Nemojte mi se obraćati i molim napustite viber zajednice gde sam ja admin. Eto neka sam tiranin, cenzor, dijareja pisanje, sve što kažete … ali ne želim da Vas gledam i na to imam pravo. Rekao bih čak i osnovno ljudsko pravo da se zaštitim od stalnih ataka i vređanja. Svakako me zovete cenzorom, mada niko na AS ko nije kršio pravila nije izbačen, a ja jesam izbačen, kao i druge kolege, sa zajednice Protest gde ste VI admini itd. Nisam ja napao Vas, Vi ste napali i targetirali mene! I posle toga ste VI bili na AS koju sam osnovao, ali niste prestajali da provocirate, podrivate i tome je došao kraj.

Ovo najnovije gnusno podmetanje oko nekog profila i kolege M.M. i tvrdnje da sam to ja ili da slušaju moja naređenja ne razumem do kraja tehnički, ali znam da je još jedan napad. Kolega mi se javljao i podržavao me, kao i desetine kolega sa kojima se čujem. Ipak, zanimljivo je da se to pojavljuje nakon što sam od vibera oporavio moj stari broj koji mi je na početku tj. pri formiranju AS blokiran. Sada neku prepisku sa supruginog broja koji je ugašen i koju više nemam i nije moj (koji sam koristio dok mi stari nije odblokiran) pominje i Zlata. Izgubljena je i prepiska sa tim kolegom. Kako baš sada to da se desi kada sam prešao na stari broj i brisano mi sve sa onog privremenog? Zašto ne dok mi nije bio oporavljen stari broj i dok sam imao sve u arhivi na viberu supruginog broja koji je bio u mom telefonu? Zvuči komplikovano. Nemam nameru da se time bavim.

Međutim, gledajući sada energiju i stalne atake preme meni, ko zna da li je i AS prijavljivao neko od ovih „kolega“ i ko zna da li mi je i prijavu viberu za broj 063304305 neko od njih poslao? Mislio sam da je sa pozicione strane, a možda je bilo da opozicione. Jedino je jasno da su i jedni i drugi neprijatelji!

Tu dolazimo do suštine, pozicija (Kurta) i opozicija (Murta) se više plaše neutralnih (nepozicioniranih i Advokata koji nisu svrstani uz bio koju frakciju) već jedni drugih? Vrana vrani oči ne kopa! Kako to da sam ja u fokusu u zadnje vreme? Samo ja problem, pozicija ništa? Zlata i Čeda saglasni da sam ja, koji nemam nikakav uticaj na trenutne odluke u AKS, veće zlo od onih protiv kojih su poveli protest 2019 godine i tražili da ih podržim? Zanimljivo i neverovatno, a javno to napisaše na svojoj grupi “protiv cenzure”. Neke stvari se ne vide (kao vazduh), ali ipak znamo da su tu.

Pokušao sam ovde da ukažem na suštinu. Hvala svakom ko je imao strpljenja da ovo pročita do kraja.

Srdačan kolegijalni pozdrav,

Željko B. Simić, advokat

7 komentara za “PORUKA ZA ONE KOJI ŽELE PROČITATI …”

 1. Potpuno saglasna sa svakom napisanom reči … Slična ili gotovo ista situacija se dešava i u AKN. Drugi likovi, druga događanja, ali suština ista. To nam je valjda, advokatski usud ( prenet/kopiran sa celokupnog društvenog srpskog miljea ).
  I cenim da se to može prevazići samo ako se mladi advokati aktivno uključe u svoj život, svoju profesiju, svoju budućnost …

  1. To je možda zato što vas kao niškog “opozicionara” u disciplinskom postupku zastupa Dragi Đorđević čovek koji je napravio ovakav poredak u AKS(?!)
   Dok vam Čeda Kokanović iz Beograda piše Ustavnom sudu za uveden verbalni delikt u niški statut, dok Vi opozicionarno ćutite na vraćenje ’45 u advokaturu.
   Pametnom dosta.

 2. Umesto komentara na tekst, nešto o Autoru.

  Kad se pogleda koliko kolega je označeno kao loših za advokaturu samo zato što su ODBILI da PROMOVIŠU Željkovu (bezuspešnu) trku za komorsku funkciju govori poprilično osamom Autoru.
  Da ne ulazim u pubertetsko ponašanje i opanjkavanja na inboks kolegama.
  I sve to od čoveka koji sebe predstavlja kao otelotvorenje JEDINSTVENE ADVOKATURE!
  Šta bi bilo da u Komori stvarno treba da postupa u ime advokata?!

 3. Željko, vidim da si se jako naljutio.

  Ti zaista imaš razloga za to nakon što si se pred svima onako brutalno ispalio, ali možeš da se ljutiš samo na sebe. Znači ono sinoć je bilo najjače valjanje od smeha u istoriji vibera.

  Stvarno je neviđena ispala što si koristio lažni broj i sliku manekena sa sajta za prodaju odela da glumiš kao nekog mladog advokata koji te kao podržava. Ej bre čoveče, pa nemaju dva advokata sa tvojim preopširno dosadnim stilom pisanja! Promeni to malo kad pišeš samom sebi hvalospeve sa lažnih brojeva, mislim baš se iz aviona vidi da si ti ;)))

  Žao mi je što je tvoja predizborna kampanja počela takvom mega-ispalom, ali šta ćeš… dupljak ostaje dupljak. Više sreće sledeći put! 😉

 4. Podmetanja bilo kakvih nevestih teza od jos nevestijih pojedinaca … koji se javno hvale da nece da citaju ono sto komentarisu i nipodastavsju visegodisnji tudji rad … ima samo jedan problem … na AS i na drugim viber grupama su hiljade kolega koje su spoznale istinu … kolega koje su pratile ko je kakav i ko sta radi … tako da nije bitno sta se govori, koliko je bitno ko govori. Znam kako ce pravi Ljudi i Advokati sve to ceniti . Sto vise otrova i blata bacate na mene … vise pomazete da Advokati vide ko je ko. Zato “moju kampanju” nisam poceo ja, vec VI (vas ne vise od 10 sa tom agendom). Moja “kampanja” traje godinama … i zove se neprekidan rad. Svakog gnusnog podmetanja i slova lazi bi se normalan stideo … zato je sve jasno i VI ste u nirvani. Za 1,2,5 ili 50 godina ja cu i dalje biti ponosan na sve moje pokusaje oko Majke Advokature … a VI cete i dalje biti njena sramota i po recima i po delima.

  1. Aman bre čoveče, o čemu ti više pričaš?

   Imaš fejk telefone sa šatro mladim advokatima koji se šatro lože na tebe i budeš najbrutalnije provaljen da fejkuješ.

   Ispalio si se najjače na svetu, provaljen si, kraj priče.

   Mega-dupljak ostaje mega-dupljak!

Ostavite odgovor:

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *